Светскиот самит V20

Објавено на - јули 14 , 2023

Агенцијата за поддршка на Претприемништвото  во Република Северна Македонија на Светскиот самит V20

 

Индија, која сега има речиси 1 милијарда и 300 милиони луѓе, е членка на моќната светска организација Г 20.

Оваа година во септември беше домаќин на овие организации за оваа прилика во земјата се организираат низа состаноци во пресрет на одржувањето на Состанок на состанокот на следниот од Г20

Во овој дух, како домаќин, Организацијата за governance и лидерство на TGELF го организираше состанокот V20.

Веднаш ја покани Агенцијата за поддршка на претприемништвото да учествува на овој самит, под мотото Води поинаку низ вредности, Агенцијата ја претставуваа нејзиниот директор г-дин Хајрула Мисини и неговиот колега г-дин Гафур Жарку - Раководител на оделение во АППРМ.

Под мотото Води поинаку со Вредности, започна овогодинешниот Меѓународен самит, со желба на светот да му се испрати силна порака дека отсега, позитивните вредности и етиката на правото наспроти моќта мора да бидат одлучувачки во решавањето на светските економски проблеми и другите проблеми. со светот на денешницата. Преку вредностите во акција за пренесување на пораката дека ,енергијата на хуманите вредности и мирот во различни општества и различностите во светот се битни, учесниците ја пренесоа пораката дека е важен светски настан. Вработување, образование и Претприемништвото во духот на моќта на вредностите морат да бидат  водич во текот на развојот на различни проекти.Во овој дух, Агенцијата како учесник преку директорот Хајрула Мисини и неговиот соработник Гафур Жарку одржа серија состаноци со лидери и личности од светот, како што се: Претседавачот на 

Светската фондација за governance и лидерство со г-дин Шив Викрам Кемка, извршен Раководител на ТГелф и член на одборот на V20, Раководител  Магазин Индија и глобално списание  Анмол Совит, Директор на Најџел Стоун Интернационален Холивуд и Платинум Филмс, Стефано Пети В20 Член на Управниот одбор, духовен лидер Хаџи Сеид Салман Чишти и уште многу економски и претприемнички лидери и советници на светски претприемачки организации за активности и размена на искуства во идни претприемнички проекти во Република Македонија. Состанокот се одржа во саботата на 8 јули во хотелот Оберои во Њу Делхи, Индија.