Агенција за поддршка на претприемништвотоEnglish Version
Агенција за поддршка на претприемништвото
почетна странамапа на сајтот
пронајди
Агенција за поддршка на претприемништвотоЗа НасПроектиМСПДокументиКонтактЛинкови
 
Вести
 

Имам бизнис идеја... Како до реализација?

„Имам бизнис идеја... Како до реализација?“

петок, 18 ноември 2016, х. „Александар Палас“  Скопје

 

Во неделата на претприемачите Агенцијата за поддршка на претприемништвото на Република Македонија уште еднаш го истакна местото на малите и средни претпријатија, како основни двигатели за раст и развој на економијата, а пред се почетните бизниси и потенцијалните претприемачи. Нивниот ентузијазам и подготвеност да впловат во водите на бизнисот заслужува висока почит и пред се конкретна поддршка.

За таа цел, овој настан беше можност да се презентираат расположливите средства и механизмите од домашните и странски извори кои во моментов им стојат на располагање на претприемачит, но и понуди одговори на бројни прашања и дилеми со кои тие се соочуваат.

 

-          Агенда

-          Микрофинансирање, Петар Славковски, Штедилница Можности

-          Антовски Ангел, Расадник Ангел ДООЕЛ, Корисник на микрофинансиски инструмент, искуства

-          Пред-акцелераторска програма за поддршка на старт-ап заедницата, потпомогната од ИМЕ програмата Софија Спировска, Сеавус Инкубатор

-          Коучинг програма за зголемување на профитабилноста на бизнисот, потпомогната од ИМЕ програмата Д-р Ристо Иванов, Претседател на ЗБК Креација -

-          Ваучер, Маријан Стојчев, АППРМ

-          Список на учесници

-          Фотографии од настанот

назад    врв на страната

© AППРМ, 2005